Onderhoudsplan schilderwerk voor VvE’s

Ben je eigenaar van een appartement in een appartementencomplex, dan ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars. De Vereniging van Eigenaars, ook wel VvE genoemd, zet zich in voor het beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes van het complex. Denk bijvoorbeeld aan het trappenhuis, de entree, de gevel en het dak. Alle leden betalen maandelijks een bepaald bedrag (servicekosten) aan de VvE, zodat er onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het binnen- en buitenschilderwerk.  

Garantplan ontzorgt jouw Verenigingen van Eigenaars

Onderhoud en reparaties inplannen

Voor veel VvE’s is het een uitdaging om de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden in te schatten en te plannen. Op de korte termijn én de lange termijn. Wanneer is er groot onderhoud nodig, bijvoorbeeld aan het dak? Wanneer moet het trappenhuis worden gerenoveerd en wanneer moet het complex worden geschilderd? Wie controleert dit en ziet hierop toe? Maar ook: welke kosten gaan hiermee gepaard en welke financiële reservering moet de VvE hebben? Dit is allemaal vastgelegd in een uitgebreid plan (tienjarenplan of vijftienjarenplan).  

Onderhoudsplan voor schilderwerk

Staat jouw VvE ook voor bovengenoemde uitdagingen? Voor het schilderwerk van het appartementencomplex biedt Garantplan een kant-en-klare oplossing: het onderhoudsplan! Dit onderhoudsplan loopt tien jaar en je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. In het plan is het volgende opgenomen: 

  • een eerste schilderbeurt op basis van de bestaande situatie; 
  • een jaarlijkse onderhoudsbeurt (reinigen en inspecteren* geschilderde oppervlakken, raambewassing en leegmaken van dakgoten indien aanwezig); 
  • een periodieke onderhoudsbeurt (defecte verflagen of openstaande verbindingen of kitnaden plaatselijk herstellen en bijwerken in bestaande kleuren); 
  • afsluitend een complete her-schilderbeurt. 

De voordelen van het onderhoudsplan van Garantplan

Van eerste schilderbeurt tot onderhoud en her-schilderbeurt: met het onderhoudsplan schilderwerk wordt jouw VvE volledig ontzorgd. En dat voor een vast bedrag per maand. Hieronder hebben wij de voordelen op een rij gezet:  

  • een onderhoudsplan dat tien jaar compleet ontzorgt; Garantplan doet de planning en uitvoering; 
  • een vaste prijs per maand, direct op te nemen in de servicekosten; 
  • een jaarlijkse inspectie, zodat het pand er altijd tiptop bij staat;  
  • na tien jaar opgeleverd als in jaar één: de mogelijkheid om weer tien jaar te verlengen; 
  • na verlenging extra kostenvoordeel door het uitsparen van een eerste schilderbeurt.

Vraag jouw onderhoudsplan schilderwerk aan

Wil je met jouw VvE gebruikmaken van het onderhoudsplan schilderwerk van Garantplan? Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op! Bel ons op kantoordagen of laat jouw gegevens achter op ons contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Uiteraard kan je ook direct een offerte aanvragen.  

*De inspectie is erop gericht om schade en kosten zoveel mogelijk te beperken. Gebreken die volgens het onderhoudsbedrijf kunnen wachten met herstel tot de eerstvolgende onderhouds- of her-schilderbeurt, zullen dan pas worden uitgevoerd. Gebreken die niet kunnen wachten, worden uiteraard hersteld.