Je woning schilderen: wanneer en hoe vaak?

Het schilderen van je woning roept misschien vragen bij je op. Hoe vaak moet je het doen, en waar moet je op letten? En is het niet beter om het schilderen uit te besteden aan vakbekwame schilders? 

In welke tijd van het jaar kan ik het beste mijn woning laten schilderen? 

De beste tijd van het jaar om de buitenkant van je woning te laten schilderen is van april tot en met september. In deze tijd van het jaar is de gemiddelde temperatuur tussen de 12℃ en 24℃. Voor het schilderwerk zijn dit gunstige omstandigheden, want de luchtvochtigheid en zon hebben invloed op de droogtijd. Als je de buitenkant van je woning laat schilderen wanneer het regent, waait of vriest kan het resultaat minder goed zijn. 

Hoe vaak moet ik de buitenkant van mijn woning laten schilderen? 

Het schilderwerk van je woning biedt een beschermende functie tegen houtrot en slijtage. Om dit zo goed mogelijk te onderhouden, is het aan te raden om de woning minimaal een keer in de vijf jaar volledig te laten (her)schilderen. Maar eigenlijk heeft je schilderwerk ieder jaar wel wat onderhoud nodig om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Het jaarlijks bijhouden van het schilderwerk bespaart daardoor op de langere termijn kosten. 

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van mijn schildewerk? 

Door je schilderwerk uit te besteden aan een vakschilder weet je zeker dat je huis perfect geschilderd wordt. Maar hoe vind je die vakschilder? De oplossing: het onderhoudsabonnement van Garantplan. Daarmee hoef je zelf niet meer op zoek naar een goede schilder: deze hebben wij al voor je geselecteerd. Het abonnement zorgt ervoor dat het schilderwerk tijdig en correct wordt onderhouden op de manier die jouw woning nodig heeft. Het schilderwerk wordt op de juiste manier en onder de juiste omstandigheden uitgevoerd zodat jij gegarandeerd bent van perfect onderhouden schilderwerk. 

Meer weten? Dat kan! 

Doe de korte offerte check en weet binnen 1 minuut wat je maandbedrag wordt. Of neem contact met ons op voor meer informatie. 

Wij adviseren je graag!

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem contact
op via 085-2100895 of info@garantplan.nl.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ontvang met onze keuzehulp binnen 1 minuut
jouw maandbedrag op maat!